2019-10-17 19:15:00

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi

Listopad je mjesec tijekom kojega  učenici mnogih škola sudjeluju u različitim oblicima nastave na način da istražuju i proučavaju plodove jeseni. Sredinom listopada, točnije, 16. listopada obilježava se Svjetski dan hrane, stoga je toga dana u našoj školi proveden završni dio projekta Dan kruha i zahvalnost za plodove zemlje. 

Učitelji su prema profesionalnim i osobnim interesima oformili timove i osmislili radionice u kojima su učenicima ponuđeni različiti sadržaji.  Tako je jedna skupina učitelja od učionice načinila pravi mali pekarski pogon iz kojega se jako brzo počeo širiti zamaman miris slatkih i slanih mafina, kiflica i svima omiljene pizze. 

 Dio je učenika s drugim timom učitelja  izrađivao slike, koje su izrasle u prava umjetnička djela,  upotrebom različitih vrsta sjemenki. 

 

Treći je tim učitelja s učenicima igrao kvizove, gledao filmove, čitao, pisao i crtao o biljkama koje su ujedno i hrana. 

Četvrti je tim učenika i učitelja istraživao podrijetlo pojedinih vrsta voća i povrća, pisali su pitalice i zagonetke te smislili igru asocijacija s temom hrana.

Pripreme za završno predstavljanje projekta trajale su četiri sunčana sata. U prostorijama škole sve je bilo užurbano i svatko je imao svoj zadatak. Učenici su ravnopravno s učiteljima predlagali i odlučivali kako će izgledati završnica, a svi su zajedno uživali u ukrašavanju školskoga hola koji je bio pozornica i koji je poslužio kao izložbeni prostor za sve proizvode koje su složne i vrijedne ruke umijesile i ispekle.

Blagoslovom kojim je vlč. Ivan Đakovac posvetio plodove zemlje započelo je predstavljanje projekta. 

Ravnateljica škole Marija Dević pozdravila je sve roditelje, učenike i učitelje, a učenici i učitelji redom su svojim izlaganjima, igrama i izložbama predstavili svoj rad mnogobrojnim roditeljima koji su se pridružili svečanosti.

Na kraju su svi bili pozvani da se počaste pekarskim proizvodima koja su s puno ljubavi pripremili učenici i učitelji.

Uzbuđenje i zadovoljstvo obilježje i ocjena je  dana za kojega su mnogi učenici poželjeli da nema kraja.

Više fotografija možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Osnovna škola Ilača - Banovci