2016-12-12 11:03:00

Advent u našoj školi

Svi jedva čekaju veliki odmor

       Ove je godine vrijeme došašća u našoj školi potpuno drugačije i zabavnije nego inače, pogotovo kad zazvoni zvono za veliki odmor.

      Domišljati su učenici 6. r. odlučili svima uljepšati predbožićno vrijeme pa su napravili veliki adventski kalendar u kojemu su 24 kutijice s poklončićima za sve dane došašća. Kutijice su maštovito i prigodno ukrašene pa svakome od nas učenika mame pogled. Adventski je kalendar postavljen na veliki, također, prigodno ukrašeni pano, a nalazi se u holu škole i ne može ga se ne primijetiti.

Svakoga se dana, iz posude u kojoj su listići s imenima svih učenika, izvlači po jedan i učenik čiji je ime na listiću sretni je dobitnik kojemu je toga dana upućen poklončić.


     Lijepo je da se učenici već od malih nogu uče darivanju i uljepšavanju dana detaljima i sitnim pažnjama. Vjerujem da će se sjećati ljepote i ugode darivanja i primanja darova i pamtiti takve lijepe postupke.        

                                       
     Kraj je drugoga sata, zvonilo je i počinje veliki odmor... Već se čuju zvukovi guranja stolaca i tapkanja malih i velikih stopala skroz do velikoga hodnika. Svi su uzbuđeni jer izvlačenje današnjega sretnog dobitnika samo što nije počelo.


                                                                     Pišu: novinari 7. razreda
                                                                     Fotografija: Ivana Vranješ, prof.

 


Osnovna škola Ilača - Banovci