2015-09-25 15:58:00

Tužna obljetnica

Spomen poginulim Ilačanima u

Domovinskome ratu

Prošlo je već 24 godine od strašne pogibli na prostoru cijele Hrvatske, pa tako i na prostorima Srijema, Slavonije, Baranje i drugih krajeva na istoku Lijepe Naše. U ratom pogođenome području našlo se i naše selo Ilača.U spomen na sve poginule branitelje i civile prije  godinu dana izgrađen je spomenik  kao mjesto sjećenja na strašnu žrtvu i spomen svim pogunlim Ilačanima u Domovinskome ratu.

 

Tužna je i svečana obljetnica  započela himnom "Ljepa naša domovina" koju je otpjevao Pjevački kud "Matija Gubec" iz Ilače.

 

 

Nakon himne slijedila je ceremonija postavljanja vjenaca koje su položili: gospodin Pero Perić, pukovnik u Domovinskom ratu, gospodin Josip Gelemanović, zapovjednik obrane Ilače i sadašnji ravnatelj naše škole, gospodin Robert Bruner, bivši ravnatelj naše škole, načelnica općine Tovarnik gospođa Ruža Šijaković-Veselčić, zamjenik načelnice gospodin Jasmin Budinski i pomoćnik župana Vukovarsko – srijemske županije gospodin Marinko Beljo.

 

 

 

Nakon toga svečanim govorom, biranim riječima skupu su se obratili Pero Perić, Ruža Šijaković-Veselčić i Marinko Beljo.  Blagoslov i misu za poginule uputio je naš župnik Ivan Đakovac.                                           

 

 

Poslije blagoslova u crkvi sv.Jakova apostola u Ilači održana je sveta misa u čast i slavu Ilačkih, ali i svih branitelja Hrvatske kako bi još jače pokazali ljubav prema selu i ljudima koji su, nažalost, poginuli.

 

 

Tekst i fotografija: Sara Petričević, 7.r., Laura Kolarević, 7.r

 

 

 

 


Osnovna škola Ilača - Banovci