preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Idemo u srednju

Popis udžbenika

U prilogu možete pogledati popis odabranih udžbenika u šk. god. 2016./2017.

Korisni linkovi
e - Dnevnik

Obrazovanje

Dnevni tisak

Trazilice
 • Google
 • Yahoo

Nakladnicke kuce
 • Profil
 • Alfa
 • Školska knjiga
 • SysPrint

Informatika

eLektire

eKnjižnica

Zlatna djeca

Lukin portal

Hlapićev portal

Zvrkov portal

Važni brojevi

     

  192 - Policija

  193 - Vatrogasci

  194 - Hitna pomoć

  112 - Državna uprava

            za zaštitu i

            spašavanje

Saznaj svoj OIB

Rječnici
Dobro je znati

Kviz box

Učilica

Kids` Corner -EU

E-mail

 

Vijesti iz MZOS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Dobro došli na web stranicu naše škole!

School Bus from AnimateIt.net

 

SVJETSKI DAN JABUKA

20. listopada - SVJETSKI DAN JABUKA


Obilježavanje Dana jabuka započelo je u Londonu 20. listopada 1990. godine i od tada se obilježava svake godine.

Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je jako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

Danas postoje razne vrste jabuka.

 

CRVENI DELIŠES

 

FUJI KIKU

 

ZLATNI DELIŠES

 

Od jabuka se pravi i sok.

 

 

Jabuka je naime prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam. Ovisno o sorti, 100 g jabuke sadrži otprilike 85 g vode, 10,9 g ugljikohidrata te 3 g dijetalnih vlakana. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 te beta-karotena. Ona sadrži i minerale, mnogo kalija (100 do 180 mg) te kalcij, fosfor, magnezij i željezo. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktozi i glukozi, opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije.

 

 

I u našoj školi učenici redovito jedu jabuke te na taj način stvaraju zdrave prehrambene navike.

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Helena Lukadinović   datum: 19. 10. 2015.

SVJETSKI DAN JABUKA

20. listopada - SVJETSKI DAN JABUKA


Obilježavanje Dana jabuka započelo je u Londonu 20. listopada 1990. godine i od tada se obilježava svake godine.

Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je jako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

Danas postoje razne vrste jabuka.

 

CRVENI DELIŠES

 

FUJI KIKU

 

ZLATNI DELIŠES

 

Od jabuka se pravi i sok.

 

 

Jabuka je naime prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam. Ovisno o sorti, 100 g jabuke sadrži otprilike 85 g vode, 10,9 g ugljikohidrata te 3 g dijetalnih vlakana. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 te beta-karotena. Ona sadrži i minerale, mnogo kalija (100 do 180 mg) te kalcij, fosfor, magnezij i željezo. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktozi i glukozi, opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije.

 

 

I u našoj školi učenici redovito jedu jabuke te na taj način stvaraju zdrave prehrambene navike.

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Helena Lukadinović   datum: 19. 10. 2015.

Vijesti

SVJETSKI DAN JABUKA

20. listopada - SVJETSKI DAN JABUKA


Obilježavanje Dana jabuka započelo je u Londonu 20. listopada 1990. godine i od tada se obilježava svake godine.

Jabuka je jedna od prvih voćki koju su ljudi uspjeli kultivirati te je jako važan dio ljudske prehrane. Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja.

Danas postoje razne vrste jabuka.

 

CRVENI DELIŠES

 

FUJI KIKU

 

ZLATNI DELIŠES

 

Od jabuka se pravi i sok.

 

 

Jabuka je naime prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam. Ovisno o sorti, 100 g jabuke sadrži otprilike 85 g vode, 10,9 g ugljikohidrata te 3 g dijetalnih vlakana. U jabuci ima i do 40 mg vitamina C, potom vitamina A, E, B1, B2, B6 te beta-karotena. Ona sadrži i minerale, mnogo kalija (100 do 180 mg) te kalcij, fosfor, magnezij i željezo. Zahvaljujući velikom udjelu ugljikohidrata, posebno fruktozi i glukozi, opskrbljuje organizam energijom te sprječava umor i gubitak koncentracije.

 

 

I u našoj školi učenici redovito jedu jabuke te na taj način stvaraju zdrave prehrambene navike.

 

 

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Helena Lukadinović   datum: 19. 10. 2015.

Tko želi nešto naučiti naći

će način, tko ne 

želi naći će izgovor.

                                               Pablo Picasso

Kako do nas?

 

Vrijeme

Vremenska prognoza

                    Vrijeme dodatak

Korisni linkovi


Zvono nam zvoni

RASPORED ZVONA

0. sat     6:55 - 7:40

1. sat     7:45 - 8:30

2. sat     8:35 - 9:20

Veliki odmor

  3. sat     9:35 - 10:20

   4. sat    10:25 - 11:10

    5. sat    11:15 - 12:00

   6. sat    12:05 - 12:50

    7. sat    12:55 - 13:40

    8. sat    13:45 - 14:30

    9. sat    14:35 - 15:20


Oglasna ploča

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Saznaj što se u povijesti dogodilo na današnji dan


Tražilica

Anketa (mala)
Vi imate status:






OPĆINA TOVARNIK

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA  ŽUPANIJA


Časopisi


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400

Brojač posjeta

Vi ste posjetitelj broj
        
 




preskoči na navigaciju